recept cocktail passievrucht

Saint Kitts and Nevis – Killer Bee Cocktail


Saint Kitts and Nevis - Killer Bee Cocktail

Unieke Carabische cocktail met passievrucht, rum en nootmuskaat

recept cocktail passievrucht

Ik ben sinds 2015 bezig met een culinaire reis om de wereld. Ik kook van elk land één of meerdere nationale gerechten. Saint Kitts and Nevis is een eiland met 52.000 inwoners. Bij kleine landen zoals Saint Kitts and Nevis is het soms moeilijk om recepturen te vinden. Na grondig onderzoek kwam ik uit bij deze cocktail, het bekendste drankje van dit eiland in de Caribische oceaan. Een mix van passievrucht, honing, bruiswater, golden rum, zwarte peper en nootmuskaat. En zoals een cocktail bedoeld is, je proeft de alcohol bijna niet (tot je opstaat uit je stoel merk je er eigenlijk niets van). Je kan 'm zo sterk maken als je zelf wil. Een tip bij het inkopen, de passievrucht kan je zelf uit verse passievruchten halen, maar dit is ook voorverpakt te koop bij de grotere Albert Heijn. 

Waan je voor even op een tropisch eiland terwijl je deze cocktail naar binnen slurpt - Saint Kitts and Nevis

 

Saint Kitts and Nevis - Killer Bee Cocktail

Dit recept is voor twee grote cocktails of vier kleinere.
Bereidingstijd 20 min
Gang Drankjes
Keuken Amerikaans
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 2 eetlepel honing
  • 60 ml sinaasappelsap bij voorkeur versgeperst
  • 1/4 theelepel zwarte peperkorrels fijn gemalen
  • 60 ml bruiswater
  • 125 ml gouden rum Gold rum: zitten tussen witte en bruine rum in. Gold rum heeft zijn kleur gekregen door de eiken vaten en zit qua smaken tussen de lichte witte rum en zwaardere bruine rum
  • 125 ml passievrucht puree Dit wordt in de diepvries verkocht bij grote Albert Heijns; voor 2,49 heb je een doosje in huis.

garnering

  • schijfjes limoen
  • vers geraspte nootmuskaat

Instructies
 

  • Verwarm de honing in een klein beetje water tot deze oplost. Dit kan in een pan of in de magnetron. Haal de passievrucht door een zeef om de putjes te verwijderen. Mix alle ingrediënten, in een mengkom of cocktailshaker. Serveer met ijs, een schijfje limoen, en versgeraspte nootmuskaat.
Trefwoord Cocktail, passievrucht, rum

 

recept voor lekkere cocktail

Een culinaire wereldreis

In 2014 ben ik gestart met de missie om van elk land ter wereld tenminste één gerecht of specialiteit te brouwen Ik struin door toko’s, praat met mensen van verschillende culturen en zoek op het internet om recepten te verzamelen. Soms bezoek ik mensen thuis om te leren hoe een bepaald gerecht op de authentieke manier bereid wordt. Ik heb inmiddels van meer dan 60 verschillende landen een recept gekookt. Ik deel mijn recepten en ervaringen op deze website. Zie hier een kaart met de landen die ik al gekookt heb, en hier een overzicht van alle recepten tot nu toe. 

Heb jij bovenstaand recept gemaakt dan hoor ik graag wat je er van vindt, je kan reacties achterlaten onderaan deze pagina. Ik lees alle reacties en zal zo snel mogelijk reageren!


Geplaatst in Recepten uit Noord Amerika en getagd met , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.