5 continenten, 195 landen en de wereld aan gerechten

In 2014 ben ik gestart met de missie om van elk land ter wereld tenminste één gerecht te koken. Ik heb inmiddels van meer dan 60 verschillende landen een recept gekookt. Op deze interactieve kaart kan je zien welke landen ik al gekookt heb. Je kan in- in uitzoomen. Als je bij een land op de rode marker klikt, ga je naar een pagina met alle recepten van dat land. Zo kan je zelf zoeken welk land jij wil koken!

Weet jij een recept van een land dat ik nog niet heb gekookt? Ik kom graag met je in contact, je kan een reactie achterlaten onderaan deze pagina!

Tussenstand 13-09-2019: 130 gerechten gekookt uit 68 verschillende landen.


11 reacties

 1. Ik heb een hele hoop recepten uit Kroatië die ik zelf vertaald heb uit het Kroatisch of het Engels. Veel van de recepten heb ik ginder zelf gegeten en heb ik naderhand ook thuis al klaargemaakt.
  Het is op termijn de bedoeling ze op een website over Kroatië te zetten. Momenteel deel ze wekelijks op een facebook-groep.

  • Leuk wat cool zeg! En Kroatië heb ik nog niets van gekookt. In welke facebookgroep deel je deze recepten? En zou ik er eentje mogen delen op deze website? Ben ook wel benieuwd wat jouw favoriete recept uit Kroatië is… groet Steffan

 2. 5 sterren
  Het nationale gerecht van Mozambique is matapa. Op internet staan voldoende recepten. Ter plekke (ik heb daar een tijd gewoond) gebruikt men een koolsoort die in NL moeilijk verkrijgbaar is. Maar het han ook met boerenkool of cavalo negro.

  • Hi Hans, dank voor je reactie. Super, dat ziet er gewoon echt goed uit! Heb even gekeken, zet dit gerecht op mijn wensenlijstje. Leuk dat je daar gewoond hebt, dan zou ik het gerecht eigenlijk aan jou moeten laten proeven he 😉

 3. 5 sterren
  Hi Steffan,

  Wat een leuke site!! Ik ga zeker de pom maken. Ik maak heel vaak pom met een recept van Ramon Beuk, vinden ze hier allemaal erg lekker, maar jou recept is authentiek.
  Ik zocht naar recepten uit Egypte, helaas nog niets….:) Mijn man komt uit Egypte en ik kan sommige recepten ook maken. Ooit gehoord van Fool medammes? Hèt ontbijt in Egypte en in bijna het hele Midden Oosten. Tè lekker, super gezond, vol eiwitten en vezels en je kunt er minstens 6 uur op door. Werd al genoemd in de tijd van de farao s. Interesse? Groetjes marleen uit Vlaardingen

 4. 5 sterren
  Hoihoi,
  Ik heb een aantal ideeën voor je wat je zou kunnen maken
  Ali keema
  Beyti kebab
  Täve kosi
  Plnená paprika
  Sulu kofte

  Ik maak zelf ook altijd verschillende sporten gerechten uit alle landen. Dus ben benieuwd naar hoe jij het zult doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *