Baharat - Libanon
Zelf je kruidenmengsel maken

Ingredienten voor Baharat:
- 1 eetlepel zwarte peperkorrels
- 1 eetlepel komijnzaad
- 2 theelepels korianderkorrels
- 1 theelepel kruidnagel
- 1/2 theelepel zaadjes van kardemompeulen
- 1, 5 eetlepel parpikapoeder (zoet of normaal, niet pittig)
- 1 kaneelstokje
- 1/4 theelepel nootmuskaat

Za'atar - recept voor kruidenmengsel

Baharat zelf maken:
Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg alle ingrediënten toe (geen olie gebruiken) en bak een paar minuutjes aan. Er komen heerlijke geuren vrij. Als de kruiden lichtjes beginnen te bruinen doe je het geheel in een maler (koffiemaler werkt prima) of een vijzel.
Maal het kruidenmengsel tot een fijn poeder. Haal eventueel door een zeef. In een afgesloten potje blijft het mengsel 6 maanden houdbaar.

Pingback: Palestina – Shorabit Jarjir – Wereldgerecht