Palestina – Shorabit Jarjir


Palestina - Shorabit Jarjir

Recept voor Palestijnse soep met pompoen en rode linzen

recept voor palestijnse soep met rode linzen en pompoen

Eerder heb ik Palestijnse Musakhan gemaakt voor mijn culinaire wereldreis. Dit was echt een van de beste recepten die ik heb ontdekt door de wereld rond te koken. Nu ben ik gevraagd om binnenkort een soeplunch te verzorgen bij Astare, een uitzendbureau in de GGZ. Ik ben op zoek gegaan naar vegan soeprecepten en kwam uit bij de Palestijnse Shorabit Jarjir. Het is een hele bijzondere en gezonde soep die echt de moeite waard is om te proberen. Ik ga nog experimenteren met andere vegan soepen maar ik denk dat Shorabit Jarjir een grote kans maakt om binnenkort opgediend te worden.

Voor 6 personen, 1 uur bereidingstijd

Ingrediënten

  • 60 ml olijfolie
  • 2 eetlepel baharat kruidenmengsel (zelf maken of kopen in de toko)
  • 4 tenen knoflook, fijn gehakt
  • 3 middelgrote wortelen, fijn gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, fijn gesneden
  • 1 middelgrote ui, fijn gesneden
  • 500 gram flespompoen, in blokjes zo groot als dobbelstenen
  • Zout en peper
  • 1,5 liter kip- of groentebouillon van goede kwaliteit (zelf maken of vers kopen)
  • 200 gram rode linzen
  • Halve bos munt voor garnering
  • Paprika poeder voor garnering

Recept voor Palestijnse soep met pompoen en rode linzen

Gebruik een pan van minimaal 2,5 liter, verhit de olie en fruit de ui, wortel en bleekselderij voor 15 minuten tot allen glazig zijn. Doe dan ook de knoflook erbij en laat 2 minuten meebakken. Zorg dat de knoflook niet verbrandt. Voeg dan twee eetlepels baharat toe en de blokjes pompoen, breng alles op smaak met peper en zout. Laat alles op laag tot middelhoog vuur een kwartier sudderen zodat de pompoen zacht wordt. Roer regelmatig door. Doe dan de linzen en de bouillon in de pan. Breng aan de kook, zet de pan op laag vuur en laat de soep twintig minuten pruttelen totdat de linzen gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer of blender. Proef de soep en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de kommen, garneer rijkelijk met munt en roer er een beetje paprikapoeder doorheen voor een leuk kleureffect. Serveer met Libanees brood.

5 continenten, 195 landen en de wereld aan gerechten

In 2014 ben ik gestart met de missie om van elk land ter wereld tenminste één gerecht of specialiteit te brouwen Ik struin door toko’s, praat met mensen van verschillende culturen en zoek op het internet om recepten te verzamelen. Soms bezoek ik mensen thuis om te leren hoe een bepaald gerecht op de authentieke manier bereid wordt. Ik heb inmiddels van meer dan 60 verschillende landen een recept gekookt. Ik deel mijn recepten en ervaringen op deze website.

Heb jij bovenstaand recept gemaakt dan hoor ik graag wat je er van vindt, je kan reacties achterlaten onderaan deze pagina. Ik lees alle reacties en zal zo snel mogelijk reageren!


Geplaatst in Midden-Oosten en getagd met , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *