2eetlepelbaharat kruidenmengselzelf maken of kopen in de toko
4tenenknoflookfijn gehakt
3middelgrote wortelenfijn gesneden
2stengels bleekselderijfijn gesneden
1middelgrote uifijn gesneden
500gramflespompoenin blokjes zo groot als dobbelstenen
Zout en peper
1,5literkip- of groentebouillon van goede kwaliteitzelf maken of vers kopen
200gramrode linzen
Halve bos munt voor garnering
Paprika poeder voor garnering
Instructies
Gebruik een pan van minimaal 2,5 liter, verhit de olie en fruit de ui, wortel en bleekselderij voor 15 minuten tot allen glazig zijn.
Doe dan ook de knoflook erbij en laat 2 minuten meebakken. Zorg dat de knoflook niet verbrandt. Voeg dan twee eetlepels baharat toe en de blokjes pompoen, breng alles op smaak met peper en zout.
Laat alles op laag tot middelhoog vuur een kwartier sudderen zodat de pompoen zacht wordt. Roer regelmatig door.
Doe dan de linzen en de bouillon in de pan.
Breng aan de kook, zet de pan op laag vuur en laat de soep twintig minuten pruttelen totdat de linzen gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer of blender.
Proef de soep en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de kommen, garneer rijkelijk met munt en roer er een beetje paprikapoeder doorheen voor een leuk kleureffect. Serveer met Libanees brood.