Armenië - Khorovats
Een barbecue waar een heel natie trots op is
Ingredienten:
- 120 ml olijfolie
- 50 ml limoensap
- 1 tl zout
- Verse tijm, fijngehakt, 1 tl
- Verse oregano, fijngehakt, 1 tl
- Verse rozemarijn, fijngehakt, 1 tl
- Verse peterselie, fijngehakt, 4 el
- Zwarte peper, gemalen, 1/2 tl
- Knoflooktenen, 3 stuks, zeer fijne
- Sjalotjes, 3 stuks, fijn gesneden
- 750 gram lamskoteletten
Bereiding:
Voorbereiding:
Mix alle ingredienten en marineer het vlees tussen de 8 en 48 uur, hoe langer hoe beter 🙂
Grillen:
- Stook je barbecue op tot medium heet. Circa 180-190 graden is perfect.
- Grill de koteletten en draai zo nu en dan om, smeer het vlees in met overblijfselen van de marinade.*
- Serveer met peper/zout en een scheut goede olijfolie.
*zorg er uiteraard voor dat je de marinade goed verhit voordat je deze naar binnen schuift.
Pingback: Nigeria – Suya – Wereldgerecht