Uruguay - Pastel de Papas

Benodigdheden voor een taart voor 4 personen:
- 1 kg gehakt
- 2 uien
- 2 rode chili pepers
- 4 tenen knoflook
- peper en zout
- 3 el ketjap of salsa saus
- naar smaak extra chili vlokken
- 3 hardgekookte eieren, in plakjes
- 250 gram geraspte kaas
- 500 gram romige aardapelpuree van zoete aardappel
- 50 ml creme fraiche
- 100 gram olijf in plakjes
- Bakboter
Springvorm
Sera facil!
1. Hak de uien, knoflook en de pepertjes fijn. Fruit deze op een laag vuur ca 10 minuten.
2. Maak ondertussen de aardappelpuree. Schil de aardappels, doe ze in stukjes en kook tot ze gemakkelijk ingeprikt kunnen worden met een vork.
Stamp de aardappels fijn. Voeg creme fraiche toe en bestrooi met peper en zout.
3. Rul het gehakt op hoog vuur. Voeg zout en peper toe en doe op het laatst ook de olijven erbij. Haal van het vuur.
Verwarm de oven voor op 180
graden
4. Doe een stuk bakpapier in een springvorm. Vet het papier en de springvorm in met wat bakboter.
Doe een dun laagjes aardappelpuree op de
bodem. Gooi alle gehakt er bovenop. Leg de plakjes ei bovenop het gehakt en daar bovenop weer een laag aardapelpuree. Bestrooi de taart met
de kaas.
5. Zet de taart in de oven tot de kaas gesmotlen is. Snijd de rand van de taart los van de zijkant voordat je de springvorm opent.