Thailand - Massaman Curry

Boodschappenlijstje:
Voor 4 personen:
2 uien, gesneden
2 kaneelstokjes
10 kardemomzaden
5 kruidnagels
2 eetlepels plantaardige olie
3 eetlepels massamancurrypasta
800 gram kippendijfilet, in stukjes
410 ml kokosmelk
250 ml runderbouillon
2 tot 3 aardappelen, in stukjes van 2,5 cm
2 cm gemberwortel, geraspt
3 eetlepels vissaus
3 eetlepels palmsuiker
110 gram geroosterde, gezouten pinda’s zonder velletje
3 eetlepels tamarindepuree
Recept:
Rooster de kaneelstokjes, kardememzaden en krijdnagels in een droge koekenpan of wok op matig vuur. Roer goed en blijf roeren tot de geur vrijkomt. Schep het mengsel uit de pan.
Verhit de olie in dezelfde pan of wok en roerbak de currypasta 2 minuten op laag vuur, of tot de geur vrijkomt.
Doe de kip en de ui in de pan en roer 5 minuten. Voeg de kokosmelk, runderbouillon, aardappelen, gember, vissaus, palmsuiker, driekwart van de geroosterde pinda’s, tamarindepuree en geroosterde specerijen toe. Draai het vuur laag en laat alles 50 tot 60 minuten sudderen tot het vlees en aardappelen gaar zijn. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout. Schep alles in een grote kom en garneer met de rest van de geroosterde pinda’s.
Recept: www.thainl.nl