Zuid Korea - Galbi
Het beste van de Koreaanse Barbecue

Ingredienten:
- 1 kilo dun gesneden entrecote (vraag je slager of hij dit wil doen, ca 8 mm per plakje
- 200 ml soja saus
- 130 gram suiker
- 50 ml honing
- 50 ml sesamolie
- 75 ml sprite (7up)
- 25 ml Mirin (te koop bij de Aziatische toko, dit is een rijstwijn die je evt kan vervangen door Sherry)
- 6 tenen knoflook, fijn gehakt
- 4 lente uitjes, fijn gesneden
- 1 Aziatische peer, geschild, klokhuis eruit en dan geraspt / of zeer fijn gehakt. Deze peer vind je bij de Aziatische toko, of soms bij de Turkse winkel (gaat ook wel door het leven als Nashi peer)
- 1 eetlepel zwarte peper
- kleine hand vol sesamzaadjes
Bereiding:
- Bij dit recept is het belangrijk dat het vlees dun afgesneden wordt. Ik liet de slager het vlees afsnijden op 8 millimeter.
- Combineer alle gerechten voor de marinade. Voeg het vlees toe en laat 12-36 uur marineren.
- Steek een barbecue hoog op. Laat ‘m lekker op temperatuur komen. Gril de stukken vlees aan beide kanten kort dicht. Wij deden beide kanten ca 1-2 minuut, en hadden een mooie medium-rauwe garing. Waarbij het vlees extreem mals en smaakvol wordt.
- Afhankelijk van de dikte van het vlees en de temperatuur van je barbecue, kan je ervoor kiezen om het vlees wat langer / korter te grillen.
- Smeer het vlees tijdens het grillen lichtjes in met de marinade voor een extra smaakexplosie.

Pingback: Zuid Korea – Bulgogi – Wereldgerecht
Pingback: Wereldgerecht | Noord Korea - Bibimbap | Recepten uit Azië %