Brazilië - Pão de queijo (Braziliaanse kaasbroodjes)
Recept voor de lekkerste Braziliaanse kaasbroodjes


Ingrediënten
Voor circa 20 stuks
500 gram tapioca meel (o.a. te verkrijgen bij de natuurwinkel)
300 ml volle melk
120 ml water
80 ml olie
1 bol mozzarella, in kleine stukjes gesneden.
150 gram geraspte Parmezaanse kaas
150 gram oude kaas (Hollands)
2 middelgrote eieren, geklopt
3 tl zout


Recept:
Verwarm de oven eerst voor op 200 graden. Daarna:
- Mix de melk, water, olie, en zout in een pan. Roer goed door (het zal niet goed mengen maar dat is niet erg), breng aan de kook op middelhoog vuur
- Pak een grote kom waarin je gemakkelijk kan mixen en kneden. Als de melk kookt, schenk dit bij de bloem. Mix en kneed het deeg goed, tot je een zeer plakkerig deeg hebt (in sommige recepten gebruiken ze een mixer, dit hebben wij niet geprobeerd)
- Kneed dan ook de eieren door het mengsel, dit lijkt moeiijk te gaan en dat is het ook, maar je moet even geduld hebben
- Na de eieren kan je ook de kaas er door heen kneden. Het deeg hoort zacht en plakkerig te zijn, als het deeg te nat is kan je nog wat extra meel erbij doen, doe echter niet te veel extra meel erbij, anders worden je kaasbroodjes een soort stuiterballen.
- Maak balletjes, net iets kleiner dan een golfbal. Gratis tip: Maak je handen nat en gebruik een lepel!
- Leg de ballen op een ingevet bakpapier, bak ze voor 10 minuten, draai ze om en bak ze nogmaals 10 minuten. Bepaal na 20 minuten of ze al voldoende goudbruin zijn, bij sommige (minder hete) ovens zullen de broodjes nog iets langer in de oven moeten.
- Serveer Warm!
Het deeg kan je ook bewaren in de vriezer. Maak in dat geval eerst balletjes, vries deze in, en doe ze vervolgens bij elkaar in een ziplock zakje (om ruimte te besparen)
Ter variatie: In Hawaii aten we deze kaasbroodjes op een farmers markt. Hier vulde de verkoper ze nog met een dulce de leche (soort Zuid-Amerikaanse karamelsaus) of met een ricotta-bacon mengsel.
