Costa Rica - Pastel de Platano

Wat je nodig hebt:
4 zoete bakbanaan, goed rijp!
500 gram gehakt
250 gr gestampte zwarte bonen (toko)
150 gr geraspte kaas
2 el ongezoute boter,
2 el suiker,
2 el honing
1 ei
2 tenen knoflook
1 ui
3 el sojasaus
Keukenkruiden naar smaak
Een springvorm is handig maar een ovenschaal kan ook
Costa Ricaanse gebruiksaanwijzing
1. Fruit de knoflook en de ui in wat olie, een pepertje is ook lekker. Voeg het gehakt toe. Goed kruiden, voeg ook de sojasaus toe. Het moet lekker kruidig/pittig zijn.
2. Voeg de zwarte bonen pasta toe aan het gehakt. Lekker mee bakken tot het een mooie massa is. Verwarm de oven ondertussen voor op 180 graden.
3. Bak de bananen tot ze zacht zijn. Voeg de boter en het ei toe. Naar smaak honing en suiker toevoegen, het zoete combineert goed met het hartige van het gehakt en de kaas.
4. Doe bakpapier in een middelgrote springvorm en vet deze in.
5. Maak laagjes met gehakt en bananenpuree. Doe de kaas er bovenop. Onder de kaas moet banaan zitten.
6. Doe de taart 20 minuten in de oven op 180 graden.
7. Bon provecho!