Jamaica - Jerk Chicken
Gruwelijk lekker

Ingredienten:
50 ml limoensap
1 kilo kippenpoten
Marinade
4 el bruine rum, 4 el water
75 ml sushi azijn
10 stuks lente ui, fijn gesneden
4 tenen knoflook, fijn gesneden
1 habanero peper (met of zonder zaden, naar keuze), fijn gesneden
2 el olie
4 tl gedroogde piment, 4tl gember, 4 tl kaneel, 4 tl nootmuskaat, 4 tl bruine suiker
2 tl zout, 2 tl zwarte peper
Saus
2 tl van bovenstaande marinade
3 el sojasaus
100 ml ketchup
Bereiding:
Voorbereiding
Eerst maak je de marinade en de saus, dit kan een dag van te voren, maar enkele uren (minimaal 4 uur) is ook prima.
- Maak de jerk marinade. Kook de rum samen met het water in een steelpannetje, circa 3 minuten. Vermeng dit vervolgens met de rest van de marinade ingrediënten.
- Voor de saus: Gebruik 2 el van de marinade en meng dit met je ketchup en de sojasaus. Breng op smaak met zout en peper.
- Marineer de kip. Besprenkel het geheel met de limoensap en zet koel en afgedekt weg.
Moment suprême
- Stook je barbecue op tot medium heet. Circa 180-190 graden is perfect.
- Grill de kippetjes en draai ze herhaaldelijk en met veel beleid om. Smeer zo nu en dan wat overgebleven marinade over de kip voor extra smaak.
- Breng op smaak met een beetje zout en peper. Serveer de saus on the side!
- Drink er een fris biertje bij of een stevige rode wijn.

Pingback: Suriname - Pom (Uitgebreid Recept) | Wereldgerecht