Marokko – Ras el Hanout


Marokko - Ras el Hanout

Recept om zelf je kruidenmengsel te maken

Marokko - Ras el Hanout  recept om zelf kuidenmengsel te maken

Herkomst:

Ras el hanout betekent 'het beste van de winkel'. De samenstelling van het mengsel verschilt per winkel, en als de Ras el hanout niet goed is, dan zal de rest van het handelswaar ook niet veel soeps zijn. Ras el hanout is een belangrijk ingrediënt in de Marokkaanse keuken en wordt gebruikt om couscous, tajines en vlees een unieke zoete, kruidige smaak te geven.

 

 

 

Wat heb je nodig?

  • 1 eetlepel gemalen gember
  • 1 eetlepel korianderkorrels
  • 2 theelepels gemalen chili vlokken
  • 2 theelepels gemalen paprika
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 theelepels pimentkorrels
  • 2 theelepels zwarte peperkorrels
  • 2 theelepels gemalen kurkuma
  • 1½ theelepel foelie
  • 11 bolletje nootmuskaat
  • 1½ theelepels kardemom
  • ¾ theelepel venkelzaad
  • ¾ theelepel anijszaad, of 1 steranijs
  • ½ theelepel fenegriek
  • ½ theelepel kruidnagel
  • ½ theelepel gemalen cayenne peper
  • 2 gedroogde laurierblaadjes

Optioneel:

  • 1 theelepel culinaire lavendel
  • 1 tl gedroogde rozenblaadjes (c.a. 3 kleine roosjes)

 

 

 

Marokko - zelf Ras el Hanout maken recept

Bereiding

Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg alle kruiden die nog niet gemalen zijn toe (geen olie gebruiken, de gemalen kruiden voeg je later toe) en bak een paar minuutjes aan. Er komen heerlijke geuren vrij. Als de kruiden lichtjes beginnen te bruinen doe je het geheel in een maler (koffiemaler werkt prima) of een vijzel. Voeg ook de gemalen kruiden toe.
Maal het kruidenmengsel tot een fijn poeder. Haal eventueel door een zeef. In een afgesloten potje blijft het mengsel 6 maanden houdbaar.

Marokko - zelf Ras el Hanout maken recept
Marokko - zelf Ras el Hanout maken recept

Geplaatst in Recepten uit Midden-Oosten en getagd met , , , .

Eén reactie

  1. Pingback: Syrië – Maqluba (the upside down dish) – Wereldgerecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.