Griekenland - Saganaki
Gegrilde Griekse kaas, voor bij een goede borrel

Recept:
Voor dit gerecht gebruiken Grieken een Griekse (onuitspreekbare) kaassoort. Per regio en afhankelijk van smaak worden onder andere Graviera, Kefalograviera, Kasseri, Kefalotyri, of Feta gebruikt. Ik heb in Utrecht een Grieks winkeltje ontdekt op de Amsterdamschestraatweg waar ze meerdere soorten Saganaki kaasjes verkochten. De Kefalotyri is tot dusver mijn favoriet.
Koop een Griekse kaassoort naar keuze. Snijd in plakken van ongeveer 1.5 cm dik. Vul een diep bord met bloem, haal de kaas onder de kraan door en vervolgens door de bloem, zodat deze aan alle kanten bedekt is met de bloem. Verhit op middelhoog vuur een ruime hoeveelheid olie (ca 3 eetlepels) in een kleine koekenpan. Frituur de kaas een paar minuten aan beide kanten tot deze goudbruin is.
Knijp er een partje citroen over uit en serveer gelijk!