Boodschappenlijstje, voor 4 personen:
2 sneetjes oud wit brood
3 el bloem
1 kop melk
1 kg gehakt
1 ui, fijn gesneden
4 teentjes knoflook, fijngehakt
2 el verse oregano, fijngehakt
1 el munt, fijngehakt
2 tl witte wijnazijn
2 geklopte eieren
1/4 tl nootmuskaat
olijfolie
zout en peper
Pita broodjes
Serveer deze gehaktballetjes bijvoorbeeld met deze Tzatziki
Recept voor Keftedes
Leg de broodjes op een bord. Bedruip met de melk en laat intrekken.
Doe het gehakt samen met de ui, knoflook, oregano, witte wijnazijn, nootmuskaat, ei en munt in een kom. Knijp het brood uit en kruimel dit over het gehakt, breng op smaak met peper en zout. Draai mooie kleine ronde balletjes (denk aan IKEA formaat). Verhit voldoende olie in een pan. Rol de balletjes door de bloem, bak op hoog vuur en schroei de balletjes dicht. Bak dan nog 2/3 minuten tot de balletjes gaar zijn van binnen.
Serveer met pita brood en tzatziki: (Klik hier voor het recept)