Zuid Korea - Bulgogi marinade
Het beste van de Koreaanse Barbecue (nr. 2)

Ingrediënten voor de marinade:
- 12 eetlepels sojasaus, bijv. kikoman
- 6 eetlepels bruine suiker
- 4 eetlepels mirin
- 2 aziatische peren (kopen bij de toko)
- 2 middelgrote uien
- 2 eetlepels fijn gehakte knoflook
- 1 duim gember, fijngehakt
- 1 tl fijngemalen zwarte peper
Bereiding:
Mix alle ingredienten voor de marinade, en marineer het vlees voor 12-36 uur in de koelkast. Grill het vlees op de BBQ en smeer zo nu en dan een laagje marinade over het vlees.
Wij maakten ‘ beef short ribs’ met een bulgogi marinade. Dit is een heel mooi stuk vlees wat helaas niet zo bekend is in Nederland. Om tot een goede bereiding te komen hebben we ‘m 12 uur in de marinade gegaard in de sous vide op 88 graden, daarna hebben we ‘m afgegrilld op indirecte hitte (120 graden) tot de kerntemperatuur 95 graden was. Dit duurde ongeveer 3 uur. Constant in blijven smeren met marinade. We hanteerden deze bereidingswijze als leidraad voor het grillen.
Bereiding:
Koreanen zijn pro’s op het gebied van barbecue, eerder maakten we ook al deze dungesneden entrecote met Galbi Marinade




Dak Bulgogi – Koreaanse kip
Het bovenstaande recept kan je ook gebruiken voor andere vleessoorten of vegetarische gerechten. Als je ‘m met kip klaarmaakt heet het gerecht Dak Bulgogi. We hebben deze ook getest, en zelden zo mals en smaakvol stukje kip gegeten. We gebruikten de kippendij omdat deze iets vetter is dan een filet. Wat mij betreft kan de kip niet tippen aan de rundvlees versie, maar is wel een stuk beter te betalen en veel minder belastend voor het milieu.

Pingback: Nigeria – Suya – Wereldgerecht
Pingback: Wereldgerecht | Noord Korea - Bibimbap | Recepten uit Azië %