China - Peking Eend
Voor als er ooit een Chinese keizer op bezoekt komt

Een culinair Chinees avontuur
Deze koude zaterdag in maart gebruikten wij om een klassieke Peking eend te maken. Dit gerecht is serieuze business, normaal gesproken moet je er minimaal vijf dagen voor uit trekken, we deden een nobele poging met een ééndagsproject. Met twee uitgebreide video tutorials. Een handleiding van Chef Steps (video 1), die een dappere poging waagt om een Chinese traditie te perfectioneren. We combineerde deze met een tutorial van een Chinese chef waarvan het zeker is dat hij Peking eend niet als een bijgerechtje ziet (video 2).
Dit keer geen lappen tekst met een uitgeschreven recept. Laat je verleiden door deze video’s, ga naar de toko, pak een fietspomp en een vleeshaak en je bent al een heel eind onderweg.
Video 1: Dit is een brljant recept van ChefSteps
Video 2: Deze man weet van wanten, recept:
En onze inspanningen werden ook vastgelegd. Voor extra krokantie: pomp de huid los van het vlees!
Plastische Chirugie: Pocheer de eend in een bouillon om de opgepompte huid weer strak te trekken
Een lekkere douche van hete olie (Uiteraard nadat je’m 1. hebt volgestopt met Hoisin; 2. hebt gedroogd en 3) uit de oven hebt gehaald)
Serveer ‘m op een luchtig broodje
