Zuid-Afrika - Bobotie

Boodschappenlijstje:
1 snee oud brood
3 el boter
2 uien, in ringen
1 tl garam-masala
1 tl kurkuma (geelwortel)
2 el citroensap
zout
500 gr lams / rundergehakt
4 eieren, geklopt
1 tl komijn
1 tl korianderpoeder
50 gr gedroogde abrikoos, gehakt
6 kaffirlimoenblaadjes (toko)
12 amandelen
250 ml melk
Recept:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Besprenkel het brood met water zodat het zacht wordt.
3. Vehit de boter en bak de uienringen goudbruin. Doe op laag vuur vervolgens de garam-masala en de kurkuma erbij, bak 1 minuut mee. Voeg dan het citroensap toe, peper/zout naar smaak en doe het vlees erbij . Meng alles goed en doe het brood erbij. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
4. Voeg 2 el van het gekoptle ei, het komijn en korianderpoeder & de abrikozen toe. Meng alles goed, evt peper / zout, doe het in een ingevette ovenschaal. Strijk de oppervlakte glad met de bolle kant van een lepel.
5. Steek de limoenblaadjes in het vlees en bestrooi het met fijngehakte amandelen. Klop ten slotte het resterende ei door de melk en schenk over het vlees.
6. Bak circa 35 minuten, totdat het eiermengsel is gestold.
Pingback: India - Garam Masala (kruidenmengsel, zelf maken) | Wereldgerecht