Gambia – Recept voor Jollof


Gambia - Jollof

Pittige rijst met kip

Boodschappenlijstje:

300 gr. kippendij
2 uien
4 teentjes knoflook
2 rode pepers
stukje gember van 2 cm
4 el zonnebloemolie
1 tl nootmuskaat
1 tl komijnpoeder
300 gr basmatirijst
4 grote tomaten, in blokjes
200 ml kokosmelk
sap van 1 limoen
500 ml kippenbouillon
300 gr sperziebonen, bijgesneden

Recept:

1. Snij de kip // hak de uien en knoflook // snij de pepers // rasp de gember
2. Bak de kip bruin in wat olie, voeg peper en zout toe. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en houd apart.
3. Fruit de uien, knoflook, pepers en de gember tot ze glazig zijn. Voeg eventueel nog wat extra olie toe. Roer de nootmuskaat en de komijn erdoor en voeg de rijst toe. Voeg kort daarna de tomatenblokjes en de limoenschil erdoor. Bak enkele minuten aan op laag vuur.
4. Roer de kokosmelk, de kip en het limoensap erdoorheen. De sperziebonen mogen er ook bij, daarna voeg je zoveel bouillon toe tot alles onder water staat.
5. Zet het vuur laag en kook de bonen in 10 minuten beetgaar
6. Neem de afgesloten pan van het vuur, laat nog ca 15 minuten staan voordat je het serveert.


Geplaatst in Recepten uit Afrika en getagd met , , , , , , , .

2 reacties

  1. 5 sterren
    Hoi! Ik heb dit recept al jaren geleden gemaakt, kwam uit het Novib Afrikaanse Kookboek, stond bij dat dit de Jollof is zoals ie in Gambia gegeten wordt. Maar hoe langer ik met deze website bezig ben, kom ik er steeds meer achter dat het beter is om gewoon te leren van de lokalen. Heb jij een recept voor Gambiaanse Jollof? En is deze wel authentiek?! Ik zou m graag op mijn website zetten namelijk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.