Antillen - Ayaka


Boodschappenlijstje
Hoe doe je dat?
1. Snijd de kip in stukjes en voeg eventueel baking powder en bloem toe.
2. Snijd ook alvast de andere ingredienten voor de vulling.
3. Bak de kip bruin in olie. Voeg de kippenbouillon toe. Voeg daarna de rest van de ingredienten voor de vulling toe.
4. Laat het 10 minuten op laag vuur staan. Haal de pan daarna van het vuur.
5. Breng het water en de melk aan de kook in een pan, als het kookt haal je de pan 6. Voeg de komijn, suiker, peper en zout toe.
7. Voeg al roerend met een garde, de maismeel toe. Het moet een gladde massa worden. Voeg daarna ook de kaas toe.
8. Laat de gladde massa nog vijf minuten op laag vuur staan.
9. Smeer een bananenblad van 15x30 cm dun in met het deeg. Houd aan de buiten kant 5 cm. van het bananenblad onbedekt.
10. Leg de vulling op het deeg. Houd er rekening mee dat het pakketje nog dicht moet.
11. Vouw het bananenblad dicht alsof je een kado inpakt. Gebuik de sateprikkers om het bij elkaar te houden.
12. Doe een tweede blad om het eerste pakketje heen. Bind deze vast met touw.
13. Leg de pakketjes 1 uur in kokend water.
Alles in grammen en milliliters en dan ineens “2 bekers met maismeel”. Wat voor beker? Bedoel je een “cup” of een koffiebeker? Ieder beker heeft zijn eigen inhoud.
Waarom niet gewoon alles decimaal? Waarom niet gewoon alles even wegen en accuraat zijn? Jammer!
raar mens ben je
Goeie navond.
Ik ben Melly.
Eerste keer dat ik ayaka gaat proberen.
Lijkt wel makkelijk.😉🤭😘