Senegal – Bissap Recept


Senegal - Bissap

Het nationale drankje van Senegal

Ingredienten:

35 gram gedroogde hibiscus bloemen (verkrijgbaar op internet, of bij sommige Turkse winkels)
100 – 200 gram suiker (naar smaak)
1 liter water
IJsklontjes
Takjes munt

Bereiding:

Spoel de gedroogde bloemen af onder koud water. Pak een steelpan en breng 1 liter water aan de kook. Zodra het water kookt voeg je de gedroogde bloemen toe en haal je de pan van het vuur. Roer de suiker erdoor met een garde. Na 10 minuten is de smaak en kleur voldoende ingetrokken, haal door een zeef en laat het sap afkoelen. Serveer met ijsklontjes en munt.

 


Geplaatst in Recepten uit Afrika en getagd met , , , .

3 reacties

  1. 5 sterren
    Beste,
    Mijn man en onze oudste zonen zijn in Guinee opgegroeid.
    Bisap en de gezondheidsvoordelen zijn goed gekend in ons gezin.
    De kinderen worden stilaan groot en ik wil onze (kleine) tuin in de mate van het mogelijke ombouwen tot een voedsel(bos)tuin.
    Ik ben daarom heel benieuwd welke soorten hibiscus in aanmerking komen om er bisap te kunnen van maken.
    Ik vermoed dat mogelijks enkel de tropische, en dus niet winterharde, soorten (in het Belgisch klimaat) hiervoor in aanmerking komen, maar wil/moet dit nog verder bekijken.
    Kan je me mogelijks verder helpen bij het uitfilteren welke hibiscusplanten zeker/ ook, maar minder en/of zeker niet aan te raden zijn?
    Alvast bedankt bij voorbaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *