Filipijnen – Kip Adobo


Filipijnen – Kip Adobo

Mals en smaakvol

Recept Kip Adobo

Ingrediënten, voor 4 personen:

600 gr kippendijfilet
80 ml sojasaus
120 ml witte wijnazijn
8 tenen knoflook, gekneusd en heel
1,5 tl zwarte peperkorrels, heel
3 laurierbladeren, gedroogd of vers

Recept:

1. Doe de sojasaus, azijn, knoflook, peper en laurierbladeren in een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg de kippendijen naast elkaar in de pan. Breng het geheel aan de kook, doe de deksel op de pan en laat 20 minuten garen op laag vuur.
2. Draai de kippendijen om, en laat nog 10 minuten pruttelen.
3. Haal de deksel van de pan, zet het vuur op middelhoog en breng de saus aan de kook. Draai de kip zo nu en dan om, en kook de saus in ongeveer 10 minuten tot de helft in.
4. Serveer met witte rijst

Recept Kip Adobo
Recept Kip Adobo

Geplaatst in Recepten uit Azië en getagd met , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *