Equatorial-Guinea – Akwadu


Equatorial Guinea - Akwadu

Tropische gerecht in winters weer

Ingredienten:

4 bananen

1 kokosnoot (of gedroogde geraspte kokosnoot, Conimex)

1 perssinaasappel

50 gram suiker

3 el roomboter, ongezouten

1 limoen

1 tl kaneel

Honing

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Halveer de bananen zonder deze te schillen. Doe dit door de banaan op zijn rug te leggen en van kop tot staar door te snijden.

Gebruik een dun mes om de halve bananen in een ruitpatroon lig in te snijden. Zo kan de smaak uit de andere ingrediënten beter intrekken.

Leg de bananen nu naast elkaar in een ovenschaal.

Verdeel de boter over de bananen. Pers de limoen en de sinaasappel en sprenkel dit over de bananen.

Besprenkel achtereenvolgens met kaneel, suiker en geraspte kokosnoot (een grote handvol kokosnoot is voldoende).

Doe de ovenschaal 20 minuten in de oven. Schep de vloeistof een aantal kaar over de bananen.

Haal de ovenscschaal er nu uit en zet de oven op de 220 graden grillstand, doe een klein beetje honing op elke banaan. Zet de schaal onder de gril en wacht tot de bovenkant gaat verkleuren. Na ca 5 tot 10 minuten is de Akwadu klaar.

Schep de vloeistof in de ovenschaal nogmaals over de bananen en serveer.


Geplaatst in Recepten uit Afrika en getagd met , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.