Za’atar – Libanon


Za'atar - Libanon

Zelf je kruidenmengsel maken

Za'atar - recept voor kruidenmengsel

Wat heb je nodig om za’atar te maken?

4 eetlepels (wilde) tijm
1 eetlepel marjoraan (of anders oregano)
3 eetlepels sumac
½ theelepel komijnzaad
½ theelepel korianderzaad
½ theelepel fenegriek
1/2 steranijs
½ kaneelstokje
1 tl zout (naar smaak)
3 eetlepels sesamzaad

Za'atar - recept voor kruidenmengsel

Za'atar - recept voor kruidenmengsel

Za'atar - recept voor kruidenmengsel

Za’atar – DIY

Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan tot ze lichtbruin kleuren.
Rooster de komijnzaadjes, korianderkorrels, steranijs, kaneel, en fenegriek in een koekenpan. Maak deze specerijen tot een poeder in een vijzel of koffiemaler.
Voeg de tijm, marjoraan en sumac toe aan de sesamzaadjes. Mix alles met het specerijenpoeder. Breng op smaak met zout.

Om te gebruiken in een dip: mix twee eetlepels olijfolie met twee eetlepels za'atar tot een pasta. Dip met turks brood, of smeer een Libanees brood in en doe dit in de oven.

Za'atar - recept voor kruidenmengsel

Geplaatst in Azie en getagd met , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *