Samoa - Palusami

Benodigdheden, voor 4 personen:
4 taro wortels - ook wel verkrijgbaar als Eddoe of Tajer
1 rode chilipeper
2 tl komijn
2 tl kervel
2 tl paprika
zout en peper
500 gram bladspinazie + klontje boter en een teentje knoflook
450 ml kokosmelk
200 gram garnalen
Garnalen marinade - knoflook, olie, eventueel verse kruiden en/of sojasaus
Handleiding:
Marineer de garnalen en zet deze koud weg.
1. Schil de wortels en spoel deze goed af. Snijd de wortels in dunne plakjes.
2. Verhit olie in een pan en bak de wortel 3 minuten aan op hoog vuur.
3. Zet het vuur lager en voeg de kruiden toe. Doe een deksel op de pan en laat ca. 10 minuten lang doorgaren.
4. Stoom 500 gram gewassen bladspinazie met een klontje boter en wat knoflook in een grote pan.
5. Voeg de kokosmelk toe, en breng het rustig tegen de kook aan.
6. Bak de garnalen kort in een aparte koekenpan.
7. Voeg de garnalen toe aan de spinazie + kokosmelk
8. Serveer met de taro wortel.

De taro plant:
