Argentinië – Recept voor Chimichurri


Argentinië - Chimichurri

Benodigdheden en recept

Benodigdheden:

Voor een Argentijns gerecht heb je eigenlijk Zuid Amerikaans rund nodig. Wij hadden het geluk dat Ambachtelijke slager Smit een mooi stuk kon regelen, na 3 maanden rijpen ben je zo goed als verzekerd van een mals stukje vlees.

Voor de chimichurri saus:

- 1 bosje peterselie
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1/2 rode peper, fijngehakt
- 1 tl oregano, gedroogd
- 100 ml olijfolie
- 30 ml azijn
- Peper en zout

Mix alle ingredienten met een staafmixer. Voeg de olie en het azijn toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. De saus smaakt op zijn best na een dagje in de koelkast, hij is drie dagen houdbaar.

Hiernaast nog een rib eye filmpje voor de carnivoren!


Geplaatst in Zuid Amerika en getagd met , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *