Recept voor mediterraanse forel uit Andorra
Steffan Jansen
Gebakken forel met prosciutto, citroen en groene kruiden
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Gang Vis
Keuken Andorra, Mediterraan
- 4 verse regenboogforellen schoongemaakt
- 2 citroenen gesneden in schijfjes van ca 0.5 cm
- 8 takjes verse platte peterselie
- 4 takjes verse salie
- 4 takjes verse oregano
- 1 pakje serrano ham of vervangen door parma-, iberico- of andere gedroogde ham
- peper naar smaak
- zeezout naar smaak
- olijfolie
Dep de forel aan de binnenkant droog met keukenpapier.
Besprenkel de binnenkant van de schoongemaakte forel met zeezout en peper.
Vul elke forel met één takje verse peterselie, salie en oregano.
Doe vervolgens in elke forel 2 plakjes citroen
Wrijf met een keukenpapier de buitenkant van de vis in met olijfolie
Verwarm de grill / pan / grillpan tot een middelhoog vuur.
Bak de forel in 8 - 10 minuten aan beide kanten gaar.
Laat de forel even kort rusten, bak de prosciutto in 1 minuut aan beide kanten kort aan.
Garneer met de overgebleven peterselie en partjes citroen.
Knijp nog wat citroen uit over de vis, en breng eventueel op smaak met extra zout en peper.
Trefwoord andorra, forel, ham, vis