400gramsteakbij voorkeur flank steak, anders kan andere steak ook
35gramgezouten en gebrande pinda’s
½eetlepelgemalen cayennepeper*
½eetlepelgerookt paprika
½eetlepelknoflookpoeder
½eetlepelgemberpoeder
½eetlepeluienpoeder
½eetlepelgemalen witte peper
½eetlepelchili vlokken of gemalen chilipoeder
½eetlepelmaggi blokjeNormale maggi blokjes uit een rood-gele verpakking, verkrijgbaar bij de toko of Albert Heijn XL
35mlplantaardige olie
Sap van een halve limoen
Zout naar smaak
Bamboe of stalen satéprikkers
Instructies
Maak de marinade:
Gebruik een middelgrote mengkom om de verschillende kruiden in te mixen. Pureer het maggi blokje met een vork of een vijzel en mix ook deze door het kruidenmengsel. Gebruik een maler voor koffiebonen of een vijzel om de pinda’s te pletten. Het is je doel om er een pinda poeder van te maken waar nog kleine stukje pinda in terug te vinden zijn. Als je te lang maalt of vijzelt kan er een pasta ontstaan, dat wil je voorkomen. Meng nu de geplette pinda’s samen met de olie en de limoen door de kruiden.
Snijd de steak in blokjes van 2 bij 2 cm. Meng de steak goed met de marinade en zet koud weg. Marineer de stokjes 1 tot 36 uur in de koeling. Ik heb de stokjes 24 uur van tevoren in de marinade gezet en deze waren perfect.
Laat de stokjes voor het grillen even op kamertemperatuur komen.
Grillen:
Week de bamboe satéprikkers 20 minuten van tevoren in water. Zet je barbecue ondertussen aan.
Rijg het vlees aan de stokjes en laat op kamertemperatuur komen. Grill op middelhoog tot hoge temperatuur kort aan alle kanten tot de gewenste gaarheid.