In een grote mengkom: Roer de gist en suiker door de lauwwarme melk en laat vijf minuten rusten.
Voeg het lauwwarme water toe, en de helft van de bloem. Meng voor ongeveer een minuut op gemiddelde snelheid.
Terwijl de mixer nog aan staat, voeg je het zout en de rest van de bloem toe in twee stappen. Mix ongeveer 5 minuten, tot het deegglad en elastisch is.
Dek het deeg af met plasticfolie en laat anderhalf tot twee uur rijzen op een warme plaats, tot het deeg ongeveer in volume verdubbeld.
Het deeg is erg zacht en voelt nat, dit is oke. Gebruik voldoende bloem op je aanrecht om plakken te voorkomen. Kneed het deeg met droge handen gedurende een minuut, dek wederom af met plasticfolie en laat nog een uurtje rijzen.
Verwarm je oven voor op 250 graden en leg de pizzasteen erin om voor te verwarmen. Optioneel: maak de Lepinja op de BBQ. Steek je BBQ hoog op tot deze een temperatuur van tussen 250-300 graden bereikt
Verdeel het deeg met een deegkrabber of koksmes in drie gelijke stukken. Bestuif een ruim oppervlakte rijkelijk met bloem en rol het deeg uit met een deegroller, tot een schijf met een diameter van 20 cm. Bedek het deeg met plasticfolie en laat 15-20 minuten rusten. - Deze rusttijd is cruciaal omdat je Lepinja anders erg plat wordt!! Langer rusten kan ook mits het deeg afgedicht is met plastic folie- Zorg er echt goed voor dat er voldoende bloem op je werkblad ligt, zodat het deeg niet blijft plakken. - Combineer deze en de volgende stap om efficiënt te werken. Plaats elk flatbread met een pizzaschep op de pizzasteen, raak het deeg zo min mogelijk aan. Bak ongeveer zes minuten af tot ze goudbruin zijn.
Haal uit de oven en laat een paar minuten afkoelen.