Snijd de knoflook fijn en fruit in de olie tot deze zacht is.
Mix het vlees, de knoflook, peterselie, zout, zwarte peper, parpikapoeder in een mengkom. Combineer de baksoda met het water en meng dit met het vlees.
Optioneel: Doe het gehaktmengsel nog twee maal door een gehaktmolen op de fijne plaat. Dit bervordert de fijne zachte structuur van Cevapi. (de baksoda die je eerder hebt gebruikt heeft ook deze functie).
Zet het gehaktmengsel afgedicht weg voor minimaal een uur in de koelkast.
Stook ondertussen de barbecue op tot medium heet. Je kan de Cevapi ook indoor maken in een pan of oven, maar barbecue heeft de voorkeur.
Maak cilindervormige staven van het gehakt van circa 8 cm lang en 2,5 cm dik. Ze zijn dan ongeveer 60 gram per stuk.
Grill de Cevapi rondom bruin. Laat ze even rusten voordat je ze opdient.
Je kan de Cevapi ook eerder klaarmaken, warm ze dan nog even op in een oven op 160 graden.