Nonalcoholische knaller uit Burkina Faso. Tamarinde, ananas en gember met gierstmeel. Echt een top drankje. Ook met een shot rum er door een ware traktatie.
300gramtamarindeDit kan je kopen bij de meeste toko's. Vaak geproduceerd in Zuidoost Azië
1,5literwater
Voor het drankje
100gramgierstmeel
100gramsuikerof minder naar smaak
2stukjes gember, 3 cm per stukgeschild
1ananasgeschild en in blokjes
1snufjechilipoedernaar smaak
Voor het serveren
ijsklontjes
1limoen
Instructies
Voorbereiding: maak het tamarinde water
Dop de tamarinde door de buitenste schil open te breken en het membraan dat eraan vast zit te verwijderen.
Doe de tamarindepeulen in een diepe pan met water en breng aan de kook.
Kook ongeveer 30 minuten en plet de tamarinde af en toe met een houten lepel, spatel of stamppot stamper.
Zet het vuur na 30 minuten uit. Eenmaal afgekoeld, zeef je de vloeistof door een kaasdoek of fijne zeef, de vaste stoffen kunnen de prullenbak in. Het tamarindewater is nu klaar voor gebruik. (ook lekker om even te proeven)
Maak het drankje klaar
Doe de blokjes ananas en de gember in een blender of foodprocessor en mix tot een glad mengsel.
Voeg vervolgens het gierstmeel toe. Mix het geheel een paar minuten totdat alles er glad uitziet.
Voeg tamarindewater, suiker en eventueel chilipoeder toe.
Meng opnieuw goed. Giet door een fijne zeef. Serveer met ijs en een schijfje limoen.