Ga terug
Polen - Soep Recept

Poolse soep - Recept voor Witte Borsjt (Bialy Barszcz)

Vullende maaltijdsoep uit Polen met ei, worst en aardappel
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 55 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Soep
Keuken Polen
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 4 gekookte eieren gekookt, zacht of hard naar eigen smaak (3 tot 5 minuten koken, laten schrikken onder koud water)
  • 300 gram Kielbasa (Poolse worst) Verkrijgbaar bij een Oost Europese Supermarkt, of te vervangen door een grove ' Hollandse' rookworst
  • 1,5 liter water
  • 1 tl roomboter
  • 4 teentjes knoflook fijn gehakt
  • 1 ui fijn gesneden
  • 400 gram aardappel in blokjes van ca 1,5 x 1,5 cm gesneden
  • 1 laurierblaadje
  • zout en peper naar smaak
  • 200 gram zure room
  • 30 gram bloem

Instructies
 

  • Maak de bouillon: Breng de gehele Keilbasa en 1,5liter water aan de kook in een grote soeppan. Laat dit 25 minuten pruttelen. Haalde Keilbasa uit de bouillon en legt dit weg op een bord.
  • Fruit in een middelgrote koekenpan met antiaanbaklaag,knoflook en ui met een theelepel boter tot deze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
  • Voeg het knoflook-uienmengsel toe aan de Kielbasa-bouillon. Voeg de in blokjes gesneden aardappelen, laurier, zout en peper toe. Kook tot de aardappelen gaar zijn, ongeveer 15 minuten.
  • Klop de bloem en zure room ineen kom tot een gladde massa. Voeg 100 ml van de bouillon toe aan het mengsel van zure room, en klop verder tot een glad en dun geheel. Giet het mengsel in de soep terwijl je voortdurend door roert.
  • Laat de soep in een kleine 5-10 minuten binden door regelmatig te roeren terwijl de soep verder pruttelt.
  • Snijd de Kielbasa in plakjes van een halve centimeter dik en voeg deze toe aan de soep. Proef de soep en breng op smaak met zout en zwarte peper. Kook nog 1 a 2 minuten om de worst te verwarmen.
  • Halveer de eieren in de lengte. Serveer de soep en garneer met ei en een takje dille.
Trefwoord aardappel, ei, Soep, Worst