4gekookte eierengekookt, zacht of hard naar eigen smaak (3 tot 5 minuten koken, laten schrikken onder koud water)
300gramKielbasa (Poolse worst)Verkrijgbaar bij een Oost Europese Supermarkt, of te vervangen door een grove ' Hollandse' rookworst
1,5literwater
1tlroomboter
4teentjesknoflookfijn gehakt
1uifijn gesneden
400gramaardappelin blokjes van ca 1,5 x 1,5 cm gesneden
1laurierblaadje
zout en pepernaar smaak
200gram zure room
30 grambloem
Instructies
Maak de bouillon: Breng de gehele Keilbasa en 1,5liter water aan de kook in een grote soeppan. Laat dit 25 minuten pruttelen. Haalde Keilbasa uit de bouillon en legt dit weg op een bord.
Fruit in een middelgrote koekenpan met antiaanbaklaag,knoflook en ui met een theelepel boter tot deze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
Voeg het knoflook-uienmengsel toe aan de Kielbasa-bouillon. Voeg de in blokjes gesneden aardappelen, laurier, zout en peper toe. Kook tot de aardappelen gaar zijn, ongeveer 15 minuten.
Klop de bloem en zure room ineen kom tot een gladde massa. Voeg 100 ml van de bouillon toe aan het mengsel van zure room, en klop verder tot een glad en dun geheel. Giet het mengsel in de soep terwijl je voortdurend door roert.
Laat de soep in een kleine 5-10 minuten binden door regelmatig te roeren terwijl de soep verder pruttelt.
Snijd de Kielbasa in plakjes van een halve centimeter dik en voeg deze toe aan de soep. Proef de soep en breng op smaak met zout en zwarte peper. Kook nog 1 a 2 minuten om de worst te verwarmen.
Halveer de eieren in de lengte. Serveer de soep en garneer met ei en een takje dille.