Garam Masala Kruidenmengsel (India)
Een bekende Indiaase kruidenmix gebruikt in vele gerechten
Voorbereidingstijd0 minuten min
Active Time15 minuten min
Gang: Kruidenmengsel
Keuken: Indiaas
Trefwoord: india, kruiden, kruidenmengsel, smaakmaker, specerijen
Yield: 1 potje
Cost: 3 euro
Een vijzel, een maler voor koffiebonen, of een grinder
Potje om kruiden in te bewaren
Koekenpan
Optioneel: zeef
- 2 eetlepel korianderzaad
- 1 eetlepel komijnzaad
- 2 theelepel zwarte peperkorrels
- 1/2 stuk kaneelstok
- 1 tl venkelzaad
- 20 stuks kardemomzaadjes plet de kardemom peul in een vijzel en haal de zaadjes er met je handen uit.
- 1/2 theelepel kruidnagel
- 4 stuks laurierblaadjes
Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg alle ingrediƫnten toe (geen olie gebruiken) en bak een paar minuutjes aan. Er komen heerlijke geuren vrij.
Als de kruiden lichtjes beginnen te bruinen doe je het geheel in een maler (koffiemaler werkt prima) of een vijzel.
Maal het kruidenmengsel tot een fijn poeder. Haal eventueel door een zeef. In een afgesloten potje blijft het mengsel 6 maanden houdbaar.