India – Garam Masala (kruidenmengsel, zelf maken)


India - Garam Masala

Zelf je kruidenmengsel maken

De Indiaase keuken staat bekend om het gebruik van kruidenmengsels, en heeft onder andere door arbeidsmigranten een grote invloed uitgeoefend op keukens over de hele wereld. Bijvoorbeeld in Zuid Afrika, waar Indiërs in grote getalen op suikerriet plantages werkten. Een aantal van mijn favoriete gerechten waarbij Garam Masala een smaakmaker is:

India - Spicy Red Chicken

Fusion India/Zuid Afrika - Bunny Chow

Zuid Afrika - Bobotie

Afghanistan - Kabuli Palow

Garam Masala Kruidenmengsel (India)

Een bekende Indiaase kruidenmix gebruikt in vele gerechten
Voorbereidingstijd0 min
Active Time15 min
Gang: Kruidenmengsel
Keuken: Indiaas
Trefwoord: india, kruiden, kruidenmengsel, smaakmaker, specerijen
Yield: 1 potje
Cost: 3 euro

Equipment

  • Een vijzel, een maler voor koffiebonen, of een grinder
  • Potje om kruiden in te bewaren
  • Koekenpan
  • Optioneel: zeef

Materials

  • 2 eetlepel korianderzaad
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 2 theelepel zwarte peperkorrels
  • 1/2 stuk kaneelstok
  • 1 tl venkelzaad
  • 20 stuks kardemomzaadjes plet de kardemom peul in een vijzel en haal de zaadjes er met je handen uit.
  • 1/2 theelepel kruidnagel
  • 4 stuks laurierblaadjes

Instructies

  • Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg alle ingrediënten toe (geen olie gebruiken) en bak een paar minuutjes aan. Er komen heerlijke geuren vrij.
  • Als de kruiden lichtjes beginnen te bruinen doe je het geheel in een maler (koffiemaler werkt prima) of een vijzel.
  • Maal het kruidenmengsel tot een fijn poeder. Haal eventueel door een zeef. In een afgesloten potje blijft het mengsel 6 maanden houdbaar.

 

Kruiden voor Garam Masala

Geplaatst in Recepten uit Azië en getagd met , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept