Foodprocessor, keukenmachine, blender of staafmixer.
Ingrediƫnten
halve boskoriandereen glas van 250 ml, luchtig gevuld
halve bospeterselieeen glas van 250 ml, luchtig gevuld
5/6medium hete groene pepersIn stukjes van ca 1 cm
4tenenknoflookgrof gehakt
1theelepelkomijnzaadoptioneel
1theelepelkorianderzaadoptioneel
1/2 theelepelnigellazaad (zwarte komijn)optioneel
1theelepelzwarte peper
1 theelepelkardemompeulen, de pitjes aan de binnenkantoptioneel
1/2theelepelfijn keukenzout
sap van een halve limoen of 15 ml azijn
3eetlepelsolijfolie
Instructies
Fruit als eerste de knoflook. Je kan deze stap overslaan als je meer van rauwe knoflook houdt, ik houd zelf meer van een iets zachtere knoflook smaak.
Doe alle ingredienten behalve de olie in een mengkom of foodprocessor. Pulseer alles fijn, maar zorg dat er iets van structuur over blijft. Je wil geen gladde massa
Doe de olijfolie erbij en roer alles door tot er een geheel ontstaat.
De zhug kan je gekoeld in ieder geval een week bewaren. De smaak wordt beter naarmate de Zhug langer staat.