Ga terug

Hongarije - Karfiolleves

Steffan Jansen
Recept voor Hongaarse soep met bloemkool, dumplings en paprika
5 van 1 stem
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Gang Soep
Keuken Oost Europees
Porties 6

Equipment

  • Soeppan, 3 liter

Ingrediënten
  

Voor de dumplings

  • 40 gram bloem
  • Halve theelepel zout witte peper
  • 90 gram ongezouten roomboter in 6 blokjes gesneden
  • 1 groot ei

Voor de soep

  • 1,5 el paprikapoeder
  • Cayenne naar smaak je kan ook andere chilisoorten gebruiken, naar eigen inzicht en afhankelijk van hoe pittig je de soep wil maken
  • 1 grote ui fijn gehakt
  • 1,5 liter kip- of groentebouillon van goede kwaliteit zelf maken of vers kopen
  • 1 kleine stronk bloemkool gesneden in roosjes.
  • 3 wortelen julienne gesneden

Voor de garnering

  • Peper en zout naar smaak
  • half bosje platte peterselie fijn gehakt

Instructies
 

  • Maak als eerste de dumplings. Gebruik een grote mengkom, zeef de bloem
    en voeg de witte peper en het zout toe. Gebruik 30 gram van de boter en
    kneed dit door het bloem heen tot je een korrelige massa krijgt. Meng nu
    het ei er door totdat je alles goed vermengt en er een homogene massa
    ontstaat. Ze dit deeggoedje koud weg.
  • Gebruik een soeppan van minstens 2,5 liter. Verwarm de rest van de boter (60 gram) op middelhoog vuur. Fruit de ui samen met het paprikapoeder en de cayenne tot de ui glazig en zacht is, ongeveer 5 minuten. Doe dan de bouillon, de wortel en de bloemkool in de pan. Breng het geheel aan de kook en laat pruttelen op laag vuur. Na ongeveer 12 minuten zijn de groente beetgaar.
  • Gebruik twee theelepels om het deeggoedje te verdelen in kleine balletjes. Doe de balletjes met beleid in de soep en kook de soep 3 minuten tot de deegballetjes gaar zijn. Proef nu de soep en voeg eventueel meer zout, peper of cayenne toe.
  • Serveer de soep in kommen en garneer met peterselie.
Trefwoord Bloemkool, Dumplings, Hongarije, Paprika, Recept, Soep