Cayenne naar smaakje kan ook andere chilisoorten gebruiken, naar eigen inzicht en afhankelijk van hoe pittig je de soep wil maken
1grote uifijn gehakt
1,5literkip- of groentebouillon van goede kwaliteitzelf maken of vers kopen
1kleine stronk bloemkoolgesneden in roosjes.
3wortelenjulienne gesneden
Voor de garnering
Peper en zoutnaar smaak
half bosje platte peterseliefijn gehakt
Instructies
Maak als eerste de dumplings. Gebruik een grote mengkom, zeef de bloem en voeg de witte peper en het zout toe. Gebruik 30 gram van de boter en kneed dit door het bloem heen tot je een korrelige massa krijgt. Meng nu het ei er door totdat je alles goed vermengt en er een homogene massa ontstaat. Ze dit deeggoedje koud weg.
Gebruik een soeppan van minstens 2,5 liter. Verwarm de rest van de boter (60 gram) op middelhoog vuur. Fruit de ui samen met het paprikapoeder en de cayenne tot de ui glazig en zacht is, ongeveer 5 minuten. Doe dan de bouillon, de wortel en de bloemkool in de pan. Breng het geheel aan de kook en laat pruttelen op laag vuur. Na ongeveer 12 minuten zijn de groente beetgaar.
Gebruik twee theelepels om het deeggoedje te verdelen in kleine balletjes. Doe de balletjes met beleid in de soep en kook de soep 3 minuten tot de deegballetjes gaar zijn. Proef nu de soep en voeg eventueel meer zout, peper of cayenne toe.
Serveer de soep in kommen en garneer met peterselie.