Ga terug

Recept voor mediterraanse forel uit Andorra

Steffan Jansen
Gebakken forel met prosciutto, citroen en groene kruiden
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Gang Vis
Keuken Andorra, Mediterraan
Porties 4

Equipment

  • Koekenpan, grillpan of barbecue

Ingrediënten
  

  • 4 verse regenboogforellen schoongemaakt
  • 2 citroenen gesneden in schijfjes van ca 0.5 cm
  • 8 takjes verse platte peterselie
  • 4 takjes verse salie
  • 4 takjes verse oregano
  • 1 pakje serrano ham of vervangen door parma-, iberico- of andere gedroogde ham
  • peper naar smaak
  • zeezout naar smaak
  • olijfolie

Instructies
 

  • Dep de forel aan de binnenkant droog met keukenpapier.
  • Besprenkel de binnenkant van de schoongemaakte forel met zeezout en peper.
  • Vul elke forel met één takje verse peterselie, salie en oregano.
  • Doe vervolgens in elke forel 2 plakjes citroen
  • Wrijf met een keukenpapier de buitenkant van de vis in met olijfolie
  • Verwarm de grill / pan / grillpan tot een middelhoog vuur.
  • Bak de forel in 8 - 10 minuten aan beide kanten gaar.
  • Laat de forel even kort rusten, bak de prosciutto in 1 minuut aan beide kanten kort aan.
  • Garneer met de overgebleven peterselie en partjes citroen.
  • Knijp nog wat citroen uit over de vis, en breng eventueel op smaak met extra zout en peper.
Trefwoord andorra, forel, ham, vis