Ga terug
Afrikaanse kip uit Togo

Afrikaans gegrilde kip uit Togo - BBQ recept

Recept voor Afrikaanse kip van de BBQ.
4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min
Gang Barbecue
Keuken Afrikaans, Togo, West Afrikaans
Porties 5

Equipment

  • Barbecue
  • Kernthermometer (optioneel)

Ingrediënten
  

  • 1 kilo kip Kippendij is mijn favoriet, maar je kunt ook filet, drumsticks, vleugels of karbondade gebruiken.
  • 2 eetlepels. gemberwortel raspen of heel fijn snijden
  • 8 tenen knoflook geschild en geplet
  • 1 super grote ui, bij voorkeur een witte geschild en in dikke ringen gesneden
  • 4 eetlepels. rode palmolie Essentieel ingrediënt. Geen enkele andere olie geeft de unieke Gegrilde-Togo-Kip smaak
  • 1 limoen het sap
  • 1 1/2 theelepel zout (3 gram)
  • 1 1/2 theelepel zwarte peper (3 gram)
  • cayennepeper naar smaak

Instructies
 

Marinade

  • Snijd de grote ui in ringen. Zie foto; de ringen komen later op de bbq dus snijd deze niet te dun
    uienringen voor gegrilde Afrikaanse kip
  • Mix in een mengkom de palmolie met de geplette knoflooktenen, uienringen, limoensap gember, peper / zout en cayenne. Smeer de kip in met dit kruidenmengsel, wrijf alles goed in en zorg dat alle kip bedekt is. Dek de kom af met folie en zet koel weg. Laat minstens een uur marineren, maar hoe langer hoe beter. Ik marineerde de kip 24 uur.

Grillen

  • Verhit je barbecue tot middelhoge temperatuur (ca 170-190 graden). Bewaar de marinade. Grill de kip, bestrijk af en toe met de extra marinade en draai de stukjes dus maar één keer om. Gril tot de buitenkant een rijke, diep gouden (bijna zwartgeblakerde) kleur heeft en de sappen helder worden. Op mijn grill duurt dit ongeveer 20 minuten. Je wil een kerntemperatuur tussen de 72 - 75 graden. Dit is uiteraard afhankelijk van de dikte van het vlees. Het beste is om een kernthermometer te gebruiken of even door te snijden ter controle.
  • Als de kip bijna gaar is, gooi je de uienringen op de grill.
    uienringen voor gegrilde Afrikaanse kip
  • Serveer de Gegrilde Togo Kip met de gegrilde uienringen en wat in plakjes gesneden verse tomaat.
Trefwoord barbecue, Kip, Palmolie, Togo