Ga terug
Guyana - Mango sour Recept-7

Guyana - Mango Sour

Tropische Chutney, lekker met bananenchips
5 van 2 stemmen
Bereidingstijd 40 min
Gang Dips
Keuken Zuid Amerikaans
Porties 4

Equipment

  • Staafmixer, blender, foodprocessor, of een stamppot-stamper

Ingrediƫnten
  

  • 2 groene, onrijpe mango's
  • 3 tenen knoflook
  • 1,5 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 verse peper Mild: Lombok/rode chili peper. Heet: Habanero of Scotch Bonnet peper. Evt. zaadlijsten verwijderd.
  • 0,5 theelepel zout
  • 2 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel kurkuma poeder
  • 0,5 liter water of meer, als je de Mango Sour wil verdunnen
  • gemalen zwarte peper naar smaak

Instructies
 

  • Schil de mango en snijd deze in blokjes van 2 x 2 cm. Gooi de pit weg. Snijd de knoflook fijn.
  • Verwarm de olie op middelhoog vuur in een steelpan, fruit de knoflook tot deze zacht wordt. Roer de peper erdoor en bak ongeveer een minuut mee met de knoflook.
  • Voeg de blokjes mango, suiker en de kurkuma toe en roer een minuutje door.
  • Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook. Kook de mango tot deze zacht is. Ongeveer 20 minuten.
  • Pureer de mango met een staafmixer of stamper tot er een chutney ontstaat. Je kan de chutney helemaal fijn blenden zoals ik heb gedaan, of er voor kiezen om 'm iets groffer te houden.
  • Voeg de zout en azijn toe, roer door en breng op smaak met zwarte peper. Je kan de chutney verdunnen door iets meer water (in kleine stapjes) toe te voegen.
  • Serveer de chutney met bananen of cassavechips.
  • Je kan de chutney minimaal een week bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast.
Trefwoord chutney, Guyana, mango