Ga terug
Zhug Recept

Yemen - Zhug

Pittige groene salsa uit Yemen.
Voorbereidingstijd 30 min
Gang Dips, hete saus, saus
Keuken Midden-Oosten, Yemen

Equipment

  • Foodprocessor, keukenmachine, blender of staafmixer.

Ingrediƫnten
  

  • halve bos koriander een glas van 250 ml, luchtig gevuld
  • halve bos peterselie een glas van 250 ml, luchtig gevuld
  • 5/6 medium hete groene pepers In stukjes van ca 1 cm
  • 4 tenen knoflook grof gehakt
  • 1 theelepel komijnzaad optioneel
  • 1 theelepel korianderzaad optioneel
  • 1/2 theelepel nigellazaad (zwarte komijn) optioneel
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel kardemompeulen, de pitjes aan de binnenkant optioneel
  • 1/2 theelepel fijn keukenzout
  • sap van een halve limoen of 15 ml azijn
  • 3 eetlepels olijfolie

Instructies
 

  • Fruit als eerste de knoflook. Je kan deze stap overslaan als je meer van rauwe knoflook houdt, ik houd zelf meer van een iets zachtere knoflook smaak.
  • Doe alle ingredienten behalve de olie in een mengkom of foodprocessor. Pulseer alles fijn, maar zorg dat er iets van structuur over blijft. Je wil geen gladde massa
  • Doe de olijfolie erbij en roer alles door tot er een geheel ontstaat.
  • De zhug kan je gekoeld in ieder geval een week bewaren. De smaak wordt beter naarmate de Zhug langer staat.
Trefwoord dipsaus, groene peper, hete saus, Yemen