Ga terug
Sierra Leone recept

Sierra Leone - Stoof van zoete aardappelbladeren

De Afrikaanse keuken op haar best
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 1 uur 30 min
Gang Stoofpot
Keuken Sierra Leone
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 500 gram ingevroren zoete aardappelbladeren vers is nog beter, als je deze kan vinden laat het me weten in de reacties onderaan dit recept
  • 1 gedroogde en gerookte vis
  • 1 grote ui grof gesneden
  • 125 gram (Afrikaanse) pindakaas
  • 2 maggi bouillonblokjes (opgelost in 750 ml water) (rood met gele verpakking, verkrijgbaar bij de Albert Heijn of toko)
  • 250 ml palmolie
  • 500 gram rundvlees bijv. riblap of sukade
  • 1 madam jeannete peper in zijn geheel
  • beetje zonnebloemolie om in te bakken
  • 300 gram rijst om er naast te serveren

Instructies
 

  • Snijd het vlees in blokjes, besprenkel met zout en peper. Bak deze samen met de ui rondom bruin in een gietijzeren pan (of kookpan).
  •  Voeg de bouillon toe en breng aan de kook
  • Voeg vervolgens palmolie toe en laat langzaam sudderen tot het vlees gaar is en een deel van het water is verdampt. Doe de madam jeannete peper in zijn geheel in de pan, zorg dat deze niet stuk gaat tijdens kookproces.
  • Voeg de zoete aardappel bladeren toe aan de de pan en laat sudderen tot de bladeren zacht zijn. Breek de gerookte vis in stukken en ontdoe deze van graten, voeg ook toe aan de pan.
  • Meng de pindakaas met een beetje warm water en voeg toe aan de saus. Kook op laag vuur en roer af en toe om aanbranding te voorkomen.
  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking
  • Serveer de stoofpot op een bedje van rijst, de peper leg je er naast. Je kan je lepel in de zacht geworden peper drukken om een extra pitje te krijgen.
Trefwoord Afrikaans, Gedroogde vis, Palmolie, Sierra Leone, Stoofpot, Zoete Aardappelbladeren