Ga terug

Garam Masala Kruidenmengsel (India)

Een bekende Indiaase kruidenmix gebruikt in vele gerechten
Voorbereidingstijd0 min
Active Time15 min
Gang: Kruidenmengsel
Keuken: Indiaas
Trefwoord: india, kruiden, kruidenmengsel, smaakmaker, specerijen
Yield: 1 potje
Cost: 3 euro

Equipment

  • Een vijzel, een maler voor koffiebonen, of een grinder
  • Potje om kruiden in te bewaren
  • Koekenpan
  • Optioneel: zeef

Materials

  • 2 eetlepel korianderzaad
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 2 theelepel zwarte peperkorrels
  • 1/2 stuk kaneelstok
  • 1 tl venkelzaad
  • 20 stuks kardemomzaadjes plet de kardemom peul in een vijzel en haal de zaadjes er met je handen uit.
  • 1/2 theelepel kruidnagel
  • 4 stuks laurierblaadjes

Instructies

  • Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg alle ingrediĆ«nten toe (geen olie gebruiken) en bak een paar minuutjes aan. Er komen heerlijke geuren vrij.
  • Als de kruiden lichtjes beginnen te bruinen doe je het geheel in een maler (koffiemaler werkt prima) of een vijzel.
  • Maal het kruidenmengsel tot een fijn poeder. Haal eventueel door een zeef. In een afgesloten potje blijft het mengsel 6 maanden houdbaar.