Ga terug

Palestina - Shorabit Jarjir

Recept voor Palestijnse soep met pompoen en rode linzen
5 van 3 stemmen
Bereidingstijd 1 uur
Gang Soep
Keuken Midden-Oosten
Porties 6

Equipment

  • Grote Soeppan, 3 liter
  • Staafmixer

Ingrediƫnten
  

  • 60 ml olijfolie
  • 2 eetlepel baharat kruidenmengsel zelf maken of kopen in de toko
  • 4 tenen knoflook fijn gehakt
  • 3 middelgrote wortelen fijn gesneden
  • 2 stengels bleekselderij fijn gesneden
  • 1 middelgrote ui fijn gesneden
  • 500 gram flespompoen in blokjes zo groot als dobbelstenen
  • Zout en peper
  • 1,5 liter kip- of groentebouillon van goede kwaliteit zelf maken of vers kopen
  • 200 gram rode linzen
  • Halve bos munt voor garnering
  • Paprika poeder voor garnering

Instructies
 

  • Gebruik een pan van minimaal 2,5 liter, verhit de olie en fruit de ui, wortel en bleekselderij voor 15 minuten tot allen glazig zijn.
  • Doe dan ook de knoflook erbij en laat 2 minuten meebakken. Zorg dat de knoflook niet verbrandt. Voeg dan twee eetlepels baharat toe en de blokjes pompoen, breng alles op smaak met peper en zout.
  • Laat alles op laag tot middelhoog vuur een kwartier sudderen zodat de pompoen zacht wordt. Roer regelmatig door.
  • Doe dan de linzen en de bouillon in de pan.
  • Breng aan de kook, zet de pan op laag vuur en laat de soep twintig minuten pruttelen totdat de linzen gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer of blender.
  • Proef de soep en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de kommen, garneer rijkelijk met munt en roer er een beetje paprikapoeder doorheen voor een leuk kleureffect. Serveer met Libanees brood.
Trefwoord Linzen, Palestina, Pompoen, Recept, Soep