Peru – Recept voor Ceviche


Peru - Ceviche

Boodschappen:



200 gr. witvis (bijv. kabeljauw)

4 limoenen
1 verse rode peper
1 tl zout en 1 el suiker

2 avocados
2 grote zoete aardappels

koriander of peterselieblaadjes

olie



+ een rechthoekig uitsteekvormpje of iets wat daar op lijkt.

Hoe maak je een vis gaar zonder ‘m te verwarmen? 6 stappen

1. Snij de vis in dunne plakjes van 1/2 cm. Leg de plakjes dakpansgewijs in een schaal. 

2. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd in kleine stukjes. Doe de rode peper en het sap van 3 limoenen bij de vis. Voeg ook het zout en de suiker toe.
3. Dek de vis af en zet tenminste 2 uur in de koelkast. De zuren uit de limoenen zorgen dat de vis gaar wordt.
4. Schil de zoete aardappel. Snijd met een scherp mes of een mandoline dunne plakjes (zie foto). De plakjes moeten nu rechthoekig worden gemaakt, zoals in een mini tompouce. Ik gebruikte de mal van een klein fotolijstje. De exacte maat is niet essentieel als de maat maar elke keer heztelfde is. 

Bak de rechthoekige plakjes in olie met peper en zout. 


5. Mix de avocados in een blender. Breng op smaak met zout, peper en limoensap. Laat het niet lang staan want dan wordt de avocado bruin.
6. Je maakt een tompouce. Leg een plakje zoete aardappel op een bord. Doe hier een beetje vis op. Doe er vervolgens een deel van de avocadocreme op met een kleine lepel.Op de aardappel komt nog een laagje vis en dan weer een plakje zoete aardappel. Zie hier uw tompouce.
Garneer met peterselie of koriander. 







Ceviche bij DWDD


Geplaatst in Zuid Amerika en getagd met , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *