Antillen – Recept voor Ayaka



Antillen – Ayaka

Boodschappenlijstje

Bananenbladeren (Toko €1,00 )



Vulling:

600 gr. kipfilet (evt. met baking powder en bloem)

1 rode paprika
2 x rode chilipeper

100 gr. gedroogde pruimen, in stukjes gesneden

50 gr. groene olijven in plakjes

peper en zout

1 eetlepel worcester saus

50 gr tomatenpuree
200 ml kippenbouillon



Deeg:

300 ml water

300 ml melk
2 bekers met maismeel (polenta / funchi)

2 tl komijnpoeder
peper en zout

75 gram gersapte kaas

eetlepel suiker


Touw en kleine satéprikkers

Hoe doe je dat?

1. Snijd de kip in stukjes en voeg eventueel baking powder en bloem toe.

2. Snijd ook alvast de andere ingredienten voor de vulling.

3. Bak de kip bruin in olie. Voeg de kippenbouillon toe. Voeg daarna de rest van de ingredienten voor de vulling toe. 

4. Laat het 10 minuten op laag vuur staan. Haal de pan daarna van het vuur. 

5. Breng het water en de melk aan de kook in een pan, als het kookt haal je de pan 6. Voeg de komijn, suiker, peper en zout toe. 

7. Voeg al roerend met een garde, de maismeel toe. Het moet een gladde massa worden. Voeg daarna ook de kaas toe.
8. Laat de gladde massa nog vijf minuten op laag vuur staan.
9. Smeer een bananenblad van 15×30 cm dun in met het deeg. Houd aan de buiten kant 5 cm. van het bananenblad onbedekt.
10. Leg de vulling op het deeg. Houd er rekening mee dat het pakketje nog dicht moet.
11. Vouw het bananenblad dicht alsof je een kado inpakt. Gebuik de sateprikkers om het bij elkaar te houden.
12. Doe een tweede blad om het eerste pakketje heen. Bind deze vast met touw.
13. Leg de pakketjes 1 uur in kokend water.


Geplaatst in Zuid Amerika en getagd met , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *