Ingredienten:
8 lamskoteletten
4 tenen knfolook, fijn
4 sprieten rozemarijn, fijngehakt
2 el fijngehakte verse orenago (of 1 el gedroogde)
sap van een 3/4 citroen
zeste van een halve citroen (goed gewassen en dun geraspt)
40 ml olijfolie
peper en zout naar smaak
Recept voor Griekse lamskoteletten
Maak met een vijzel een pasta van de rozemarijn, citroenzeste, oregano en knoflook. Breng deze op smaak met peper en zout.
Mix met de olijfolie en het citroensap. Smeer de koteletten in en zet deze afgedekt in de koelkast. Ze tenmiste een aantal uur (liever een dag) weg. Haal het vlees minimaal 15 minuten vantevoren uit de koeling, grill op de barbecue. Als je geen barbecue hebt kan je ook bakken: Bak het vlees op hoog vuur 20 seconden per kant bruin. Hierna op half vuur 2 a 3 minuten per kant. Het vlees mag rose van binnen (2 minuten), wil je hem iets gaarder, houd dan drie minuten aan.
Goed gerecht!
Knoflook is verkeerd gespeld : 4 tenen knfolook, fijn
Fijne dag,
Oscar
Dank voor je bericht Oscar! Ik zal het aanpassen 🙂