Oekraïne – Recept voor Borsjt


Oekraïne - Borsjt

Benodigdheden:

3 gekookte rode bieten, geraspt
1 gekookte rode biet, in blokjes
1 aardappel, in blokjes
1 ui
1 teentje knoflook
3 wortels, in blokjes
100 gram rode of witte kool
1.5 liter bouillon, bij voorkeur eigen gemaakte
2 eetlepels azijn
2 eetlepels citroensap azijn,
zout en peper naar smaak

Voor de garnering

150 gram zure room
dille

Recept:

1 - Snipper de ui en fruit deze 5 minuten in een beetje olie
2 - Voeg de bouillon toe,
3 - Voeg de gesneden groente toe behalve 1 van de rode bieten
4 - Kook het geheel zo'n 30 minuten.
5 - Maak een gladde massa met een staafmixer
6 - Breng de soep op smaak met citroen, azijn, peper en zout. Eventueel kan je er ook al dille door heen doen.

Dien de soep op met een lepel zure room, de dille en de rode biet in blokjes


Geplaatst in Europa en getagd met , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *