Italië – Recept voor Spaghetti Carrettiera


Italië - Spaghetti Carrettiera

Klassieke pasta met tomaat, peper en basilicum

Boodschappenlijstje, voor 2 personen:

- 250 gram spaghetti of andere lange pasta
- 500 gram rijpe tros of roma tomaten, vruchtvlees verwijderd en in blokjes.
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 gedroogde chili peper, of naar smaak meer
- extra vergine olijfolie
- 25 gram verse basilicum
- 100 gram pecorino (Italiaanse schapenkaas)
- halve eetlepel suiker
- peper en zout

Spaghetti Carrettiera Recept:

Bak de knoflook en de fijngehakte chili kort aan in wat olijfolie. Kook ondertussen de pasta al dente met wat zout. Voeg de blokjes tomaat toe. Bak circa 10 minuten, tot de tomaat zacht is en soort papje wordt. Hak de basilicum fijn en voeg toe, laat nog even mee pruttelen. Voeg de suiker en een snufje zout toe. Haal de pasta van het vuur, giet af en roer wat olijfolie door de pasta. Meng daarna met de saus. Breng op smaak met peper en saus.

Serveer met de kaas en garneer met wat basilicum.


Geplaatst in Europa en getagd met , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *