Italië – Recept voor Fettuccine Alfredo


Italië - Fettuccine Alfredo

Boter, salie, nootmuskaat en parmezan

Oorsprong

Pasta Alfredo werd in 1914 bedacht door Alfredo di Lelio. Dus ja, Alfredo bestond echt! En vorig jaar vierde dit gerecht zijn jubileum.

Hij kookte fettuccine (brede lintpasta) en bracht dit op smaak met boter en Parmezaanse kaas in zijn restaurant Alfredo alla Scrofa in Rome. Leuk om te weten: het restaurant aan de Via della Scrofa 104 bestaat nog steeds, en je kunt er uiteraard nog steeds het beroemde gerecht bestellen. (Bron: Culy.nl)

Boodschappenlijstje, voor 4 personen:

500 gram fettuccine / tagliatelle
225 gram boter
300 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas
20 blaadjes salie
teentje knoflook, fijngehakt
uitje, fijngehakt
peper en zout
1/3 bolletje verse nootmuskaat, geraspt

Fettuccine Alfredo Recept:

Kook de pasta met een paar snufjes zout in circa vijf minuten al dente. Smelt ondertussen de boter. Fruit de ui en de knoflook kort, voeg de kaas toe en roer de (fijngehakte) salie en de nootmuskaat door het botermengels. Breng op smaak met peper en zout. Giet de fettuccine af en roer deze door de saus. Serveer met een beetje parmezan, garneer met een blaadje salie.


Geplaatst in Europa en getagd met , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *