Griekenland – Recept voor Tzatziki


Griekenland - Tzatziki

Yoghurtdip met knolook en dille

Boodschappenlijstje, voor 4 personen:

1 komkommer, geraspt
400 gram Griekse yoghurt
2 teentjes knoflook, uitgeperst
2 el fijngehakte dille, vers
1 eetlepel olijfolie
sap van 1/4 citroen
zout en versgemalen zwarte peper

Recept voor Tzatziki

Leg een schone theedoek op een fijne zeef. Leg de komkommer erin en druk het vocht eruit. Leg de komkommer in een schaal. Voeg de andere ingredienten toe, roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Zet de tzatziki koel weg en laat minimaal 2 uur (of een nacht staan) voordat je 'm serveert!


Geplaatst in Europa en getagd met , , , .

2 reacties

  1. Pingback: Griekenland – Recept voor Keftedes | Wereldgerecht

  2. Pingback: Turkije – Gözleme – Wereldgerecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *